Cozonac însiropat cu cremă de biscuiți și vișine (fără ou)

Mai primiti o reteta de cozonac?? Sper ca da caci este tare reusita aceasta combinatie si mai inedita sa zic asa. Este un cozonac fara ou pe care l-am facut sa poata manca si Lara mea.
Daca nu aveti visine in compot ca mine se pot folosi si alte fructe precum zmeura,afine sau ce alte fructe va plac.
Sper sa va placa!
Aluat:
- 480 gr faina
- 20 gr drojdie proaspata
- 200 ml lapte
- 80 gr unt la temp camerei
- 70 gr smantana (eu am folosit Artesana)
- 3 lg sirop de agave
- Coaja de la o portocale
- 1/2 lingurita de tumeric (optional pt culoare)
Umplutura:
- 200 gr biscuiti maruntiti la robot ( merg orice fel de biscuiti va plac)
- 1 lg carob/ cacao
- 70 gr unt moale
- 3 lg sirop de curmale/ agave
- Cateva visine din compot
Am pus drojdia la desfacut in laptele caldut amestecat cu o lingurita de miere si o lingurita din cantitatea de faina si am lasat cam 10 min.
Am pus faina in bolul mixerului apoi am adaugat laptele cu drojdia, smantana amestecata cu siropul de agave, coaja de portocale si am pornit mixerul.
Treptat am adaugat si untul moale (nu topit si sa nu fie cald) .
Am lasat sa framante 4-5 min apoi am uns cu ulei suprafata aluatului si am acoperit bolul.
Am lasat cam 2 ore la dospit timp in care am facut umplutura.
Am maruntit fin biscuitii la robot dar am mai lasat cateva bucati mai maricele.
Am amestecat cu siropul, carobul si untul moale (nu topit de tot) pana am obtinut o crema.
Eu am imprtit aluatul in trei si am impletit in trei dar m-am chinuit putin asa ca mai bine impartiti in doua, intindeti aluatul puneti umplutura, cateva visine si rulati.
Apoi impletiti cele doua parti, puneti in tava de cozonac, acoperim si mai lasam 15-20 de min la dospit.
Ungem cu lapte amestecat cu putina faina si bagam la cuptorul preincalzit la 180 de grade 45-50 de min.
Dupa jumatate de ora eu pun hartie de copt deasupra sa nu se rumeneasca prea tare.
Dupa ce l-am scos din cuptor l-am insiropat cu zeama de la compotul de visine apoi l-am lasat sa se raceasca.