Tort cu morcovi (fără ou)

Un tortulet aparent simplu dar tare delicios. Este al doilea totulet facut de ziua Larei, i-am mai facut unul pentru petrecere iar acesta l-am facut fix de ziua ei iar capsunica mea l-a adorat si toti musafirii de altfel.
Sper sa il incercati si sa va placa!
Blat:
- 330 gr faina
- 10 gr carob/cacao
- 140 gr morcov ras
- 70 gr mar ras
- 200 ml lapte
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 1 lgt scortisoara
- 1/2 lgt bicarbonat de sodiu+inca un sfert de lgt
- 1 lgt zeama de lamaie
- 60 gr zahar de cocos / alt indulcitor ca mierea,curmalele si devine ok si pentru 1 an +
Crema:
- 200 gr unt la temp camerei
- 375 gr crema de branza philadelphia la temp camerei
- 70 gr pudra de curmale /alt indulcitor
- 1 lgt vanilie
Pentru blat am cernut faina impreuna cu carobul apoi am amestecat cu praful de copt,jumatate de lingurita de bicarbonat si scortisoara.
Am ras morcovul pe razatoarea mai mica iar marul pe cea putin mai mare, marul l-am si stors dupa ce l-am ras (doar marul!).
Am amestecat laptele cu uleiul, zaharul de cocos, un sfert de lingurita de bicarbonat stins cu zeama de lamaie si am lasat 2-3 min.
Am adaugat apoi marul si morcovul ras si am amestecat iar in doua ture am adaugat si amestecul cu faina.
Am amestecat bine cu o spatula (compozitia este una mai groasa, asa trebuie) si am impartit in doua tavi de 20 cm diamentrul .
Am copt la 180 de grade 30 de min apoi am lasat la racit.
Pentru crema este foarte important sa fie atat untul cat si crema de branza la temperatura camerei vreo 2 ore (chiat mai mult).
Am pus untul si crema de branza in bolul de la mixer si am mixat 2-3 min, am adaugat apoi pudra de curmale si am mai mixat 1-2 min .
Dupa ce s-a racit blatul am montat tortul, eu am folosit si un cerc pentru tort, am pus blatul ce jos trei sfert din crema, blatul de sus si restul de crema.
Am lasat 3-4 ore la frigider apoi a fost perfect de servit.