Saleuri cu cheddar

Daca aveati impresia ca nu puteti face acasa saleuri care sa se topeasca efectiv in gura sau ca pare ceva greu de facut va zic ca va inselati. Nici nu sunt greu de facut si nici mult timp nu necestita, cum le faceti cum dispar, la noi s-au evaporat rapid, mi-a parut rau ca nu am facut mai multe.
Ingrediente :
* 300 gr faina 650
* 150 gr unt rece
* 5 lg mascarpone
* 60 ml apa rece
* Un praf de sare
* Branza cheddar rasa
* Mix ierburi italiene (sau orice condimente doriti)
Am amestecat faina cu untul rece dat pe razatoarea mare pana am obtinut aluatul nisipos apoi am adaugat marcarponele, apa si aluatul obtinut l-am format intr-o bila si l-am bagat la frigider pentru o ora.
Am scos aluatul din frigider si l-am intins dupa care l-am taiat in doua parti egale si pe ele apoi in fasii pe lung.
Am pudrat cu un mix de ierburi italiene dupa care am ras branza cheddar, le-am rasucit (partea de sus intr-o directie si cea de jos in alta sa fie spiralalte) si le-am pus in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
Le-am uns cu putin lapte si le-am bagat la cuptorul preincalzit la 190 de grade 25-30 de minute sau pana devin aurii.