Cozonac însiropat cu nucă și merișoare

V-am mai zis ca am o pasiune pentru cozonaci,nu? Dupa cum se va observa din retete mereu imi place sa incerc alte combinatii si variante si mereu ma surprind pana si pe mine.
Sper sa va placa aceasta varianta!
Ingrediente :
Aluat:
– 430 gr faina pentru cozonac
– 3 lg de unt la temperatura camerei
– 200 ml de lapte caldut
– 2 lg iaurt grecesc
– 3 lg miere/alt indulcitor
– 7 gr drojdie uscata
– Coaja de la o portocala bio
– 2 galbenusuri
Umplutura:
– 200 gr nuca macinata
– 1 lg unt de arahide crunchy
– 2 lg carob
– 2 -3 lg sirop de agave/alt indulcitor (depinde cat se dulce vreti)
– 1 lgt pudra de vanilie
– 120 ml lapte
-70 gr merisoare deshidratate
Sirop:
-zeama de la 2 clementine
-50 ml de apa
-2 lg miere
-1 lgt vanilie pudra
Am amestecat drojdia cu mierea si laptele, apoi am lasat cateva minute. Am adaugat apoi iaurtul,coaja de portocala si am turnat amestecul peste faina.
Am pornit robotul la viteza mica, cand s-au combinat toate am daugat galbenusurile si untul si am lasat robotul sa framante aluatul 5-7 minute.
L-am acoperit si lasat la dospit 2-3 ore.
Cat a stat la dospit am facut umplutura.
Am pus la foc mediu intr-o craticioare toate ingredientele (fara merisoare) unde am lasat 3-4 minute amestecand mereu.
Pentru sirop am dat in clocot cateva minute toate ingredientele amestecate.
Dupa ce s-a dospit aluatul l-am impartit in doua parti egale pe care le-am intins direct pe hartie de copt , am adaugat umplutura, am pus pe alocuri merisoare, am rulat si apoi am impletit cele doua.
Am luat direct de hartie de copt si l-am transferat foarte usor in tava de cozonac unde a mai stat la dospit 30 de min acoperit.
Inainte sa il bag la cuptorul preincalzit la 180 de grade l-am uns cu ou batut cu doua linguri de lapte.
A stat la cuptor 45 de minute aproximativ .
Dupa 25 de minute l-am acoperit cu o bucata de hartie de copt sa nu se faca prea tare deasupra.
Dupa ce l-am scos din cuptor am turnat cateva linguri de sirop deasupra.