Covrigei cu gouda și cheddar (fără ou)

Cei mai buni covrigei facuti de mine vreodata, de mine si de Eric de fapt, el a fost ajutorul meu la aceasta reteta. E o reteta usoara si interactiva, copilasii mei adora sa participe la pregatirea preparatelor iar aceasta reteta a fost perfecta pentru intins aluat, decupat si asta puteti sa faceti si voi, iar rezultatul va fi pe masura!
Ingrediente:
* 400 gr faina
* 120 gr gouda
* 80 gr cheddar
* 80 gr mascarpone
* 60 ml lapte rece
* Un varf de lgt de sare
* 100 gr unt rece
Pentru uns covrigii:
* 20 ml lapte
* 30-40 gr gouda rasa
Eu am facut aluatul la robot dar se poate face si la mana.
Am pus faina in bol,sarea,am adaugat branzeturle rase, mascarponele, untul taiat cubulete (sau ras pe razatoare daca faceti cu mana), laptele si am pornit robotul.
Daca vi se pare ca nu se leaga destul aluatul mai adaugati putin lapte.
Dupa ce s-au combinat ingredientele si s-a format cat de cat aluatul, am oprit si l-am mai format cu mana intr-o bila, am aplatizat, acoperit cu folie si am bagat la frigider cel putin o ora.
Am scos de la frigider, am intins aluatul apoi am decupat cu o forma de covrigei fiecare covrig in parte. Daca mu aveti forma de corvig se pot taia pe lung ca niste saratele sau decupa cu un pahar rotund mai mic sau chiar orice forma de biscuiti (am incercat si eu, am facut si cativa steluta si sunt la fel de buni).
I-am pus in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt ( am copt doua ture, o tava mare si una mai mica), i-am uns cu lapte apoi am presarat gouda deasupra si i-am bagat la cuptorul preincalzit la 190 de grade pana s-au rumenit .(15-20 min)