Un tiramisu “altfel”

Un tiramisu zic eu potrivit pentru copilasii mai micuti si nu numai. Este o varianta baby prietenoasa dar care a fost tare indragita la noi la in casa cat a fost Eric mic.
Sper sa va placa si voua!
Ingrediente :
Prajitura
– 5 oua (albusurile batute spuma)
– 4 lg de faina 650
– 3 lg faina de migdale
– 2 lg pline de pesmet
– 2 lg de ulei de cocos
– 1 lg de iaurt grecesc
– 1 lg de miere
– 1 lingurita vanilie pulbere
Crema:
– 500 gr de smantana 35% batuta frisca de la @artesana.ro
– 250 gr de mascarpone
– 2 lg miere
– 1 lingurita vanilie pulbere
Sirop:
– Trei sfert de cana de apa
– 1 lg sirop de curmale
– 1 lg carob
– 1 lingurita scortisoara
Am batut albusurile spuma tare iar separat am mixat galbenusurile cu restul ingredientelor dupa care am incorporat usor in albusuri compozitia obtinuta. Am bagat la cuptor cam 30-35 de minute. (cat sa treaca testul scobitorii)
Pentru crema am mixat mascarponele cu frisca,mierea si lingurita de vanilie.
Siropul l-am facut incalzind pe foc apa cu toate ingredientele pentru cateva minute.
Dupa ce s-a racit blatut l-am taiat in doua apoi in mai multe bucati pe lung (asemanatoarea piscoturilor) .
In aceasi tava in care l-am copt am asezat pe rand cate o feliuta de blat insiropata doar pe o parte in sirop. Am pus deasupra o parte din crema (cam jumatate, trei sfert) apoi am asezat din nou pe rand cate o bucatica de blat insiropata doar pe o parte( trebuia unele pe lung, si cele de deasupra pe lat dar eu am uitat si le-am asezat toate la fel :)) si se taie putin mai greu ), deasupra am pus crema ramasa si am pudrat carob. L-am bagat la frigider pana a doua zi! A fost un deliciu!