Pastă de ton cu mascarpone

Pasta aceasta de ton este mare vedeta mai ales cand avem musafiri, este mereu laudata de toata lumea si este prima care se mananca si se mai cere extra.
Acum cativa ani am mancat prima data la matusa mea si de atunci o fac mereu si eu, va zic ca daca o incercati o sa fie adorata de la mic la mare.
Ingrediente :
* 160 gr ton bucati (conserva in apa)
* 180 gr mascarpone
* 1 ceapa mica tocata marunt
* Zeama de lamaie
* 1 lgt usturoi granulat
* Un praf de sare si piper 2 ani +
Este foarte important sa fie un ton bucati si nu unul maruntit caci va iesi foarte moale paste si nici nu e asa gustos!
Am maruntit cu furculita putin tonul, dupa ce l-am scurs bine de apa, apoi am adaugat restul ingredientelor si am amestecat bine. L-am lasat putin la frigider si apoi l-am servit.
Merge si fara ceapa am incercat si e la fel de delicios.
Pentru copilasi este de preferat sa acordam atentie tonului pe care il cumparam, sa fie ton de dimensiuni mici, el are un continut mai mic de mercur, tonul skipjack (katsuwonus pelamis denumirea stiintifica) iar daca este si la borcan si mai bine, eu de data asta nu am gasit la borcan dar specia este cea de mai sus!