Giga-cozonacul cu alune de pădure și nuci

Bucătărie în culori

Un cozonac mare cat o zi de sarbatoare, cam asa sta treaba cu acest cozonac. Despre umplutura ce sa va mai zic decat ca este giga-delicioasa si ea, una dintre preferatele mele cand vine vorba de umplutura cu nucifere.

Sigur nu o sa va para rau daca il incercati, promit!

Ingrediente :
Aluat:
– 430 gr faina 650
– 3 lg de unt usor topit
– 200 ml de lapte caldut
– 2 lg iaurt grecesc
– 1 -2 lg de miere (depinde cat vreti de dulce)
– 7 gr drojdie uscata
– Coaja de la o portocala bio
– 2 galbenusuri

Umplutura:
– 200 gr alune de padure macinate
– 50 gr nuca macinata
– 1 lg unt de arahide
– 2 lg carob
– 2 lg miere
– 1 lgt pudra de vanilie
– 120 ml lapte

Am pus drojdia intr-o parte din laptele caldut si mierea la desfacut. Dupa 10 minute am amestecat cu restul ingredientelor (in afara de galbenusuri) si am inceput sa formez aluatul dupa care am adaugat si galbenusurile si am framanatat 5-10 minute. (Daca mai e nevoie de putina faina mai puteti adauga).L-am lasat la dospit o ora jumatate- doua. (Aproximativ)
Am pus toate ingredientele de la umplutura intr-o craticioara la foc mediu pana a scazut laptele si am obtinut o compozitie cremoasa mai groasa.
Am impartit aluatul in doua, am pus compozitie apoi am rulat. L-am impletit in doua si l-am pus in tava de cozonac lasandu-l la dospit vreo 40 de minute pana si-a dublat volumul.
Inainte sa il bag la cuptor l-am uns cu ou batut cu putin lapte si am presarat fulgi de migdale. A stat cam 50 de minute la cuptor.
A iesit un cozonac tare mare si pufos, cred ca merge si impartit in doua tavi mai mici dar la baietii mei le place sa fie pufos tare si plin de umplutura!

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post