Batoane “bounty”

Bucătărie în culori

Imi place mult sa incerc acasa variante cat mai ok a dulciurilor din comert pentru capsuneii mei si sincer de cele mai multe ori varianta homemade e mult mai buna decat varianta de cumparat.

Asa a fost si cu aceste batoane care se fac tare usor si sunt ultra toddler chiar baby friendly.

Ingrediente:

Batoane:

* 220 gr fulgi de cocos
* 15 ml lapte de cocos (partea grasa)
* 60 ml ulei de cocos topit
* 1-2 lg de miere

Glazura :
* 60 ml ulei de cocos
* 30 gr carob
* 15 gr lapte praf de cocos
* 1 -2 lg sirop de curmale
* 1 lgt vanilie pudra

Am pus uleiul de cocos la topit intr-o craticioara, am adaugat fulgii si laptele dupa ce s-a topit si am amestecat mai 2 min pe foc. Am lasat putin la racit apoi am transferat totul intr-o tava si am presat bine (tava mea a fost dreptunghiulara) .
Am bagat la frigider pentru cateva ore.

Pentru glazura am pus la topit uleiul de cocos la foc mediu iar cand s-a topit am adaugat restul ingredientelor si am luat de pe foc.
Am lasat glazura la racit, pana a devenit o crema groasa.
Dupa cateva ore am taiat compozitia cu cocos sub forma de batoane bounty, le-am trecut prin glazura si asazat pe un gratar apoi iar la figider cu ele si cam asta e tot. Sunt atat de asemanatoare cu varianta originala dar mult mai healthy.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post