Cozonac cu dovleac,nucă și scorțișoară

Bucătărie în culori

Un cozonac cu o umplutura mai diferita dar tare delicioasa mai ales daca sunteti fani  dovleac si scortisoara.Eu am fost tare incantata de ce a iesit, sper sa va placa si voua!

Aluat:

– 420 gr faine 650
– 3 lg de unt usor topit
– 200 ml de lapte caldut
– 2 lg smantana dolofana
– 1 lg de miere
– 20 gr de drojdie proaspata
– O lingura de coaja rasa de portocala
– 2 galbenusuri

Am pus drojdia intr-o parte din laptele caldut si mierea la desfacut. Dupa 10 minute am amestecat cu restul ingredientelor (in afara de galbenusuri) si am inceput sa formez aluatul dupa care am adaugat si galbenusurile si am framanatat 5-10 minute. L-am lasat la dospit o ora jumatate- doua. (Aproximativ)

Umplutura :
* 300 gr de dolveac ras
* 70 gr nuca macinata
* 1 lgt scortisoara
* 1 lg miere
* 4-5 lg de lapte
* 1 cubulet mic de unt
Am pus dovleacul la incalzit intr-o tigaie antiaderente pentru cateva minute dupa care am adaugat nuca si laptele si am mai lasat cateva minute pe foc,amestecand. La final am adaugat mierea, scortisoara si untul. (Merge si mai multa umplutura,mi-am dat seama cand am umplut aluatul dar mi-a fost lene sa mai fac inca o tura, deci daca va place faceti mai multa de la  inceput nu va zgarciti la ea ca mine)
Dupa ce a stat la dospit aluatul cam doua ore,l-am impartit in doual-am intins si umplut cu compozitia de mai sus, l-am rulat si impletit dupa care l-am pus intr-o tava de cozonac si l-am mai lasat la dospit pana si-a dublat volumul. Inainte sa il bag in cuptor l-am uns cu putin ou batut cu o lingura de lapte. L-am lasat aproximativ 45-50 de minute la cuptor.”

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post