Tort fisticos

Am facut minunatia aceasta de tort sa sarbatorim ziua de 8 martie, eu si toate femeile importanta si minunate din viata mea!
Chiar arata a tort de sarbatoare, nu?
„Ingrediente :
Blat:
* 6 oua
* 6 lg faina 650
* 4 lg ulei de rapita presat la rece
* 2 lg unt de fistic
* 2 lg pline fistic macinat
* 2 lg nuca macinata
* 2 lg miere
* 1 lgt spirulina (pt culoare)
* 1 lgt praf de copt
Crema:
* 500 gr smantana 35% grasime
* 250 gr mascarpone
* 2 linguri sirop de curmale
* 1 lg unt de fistic
* 1 lingura plina de carob
Cum am procedat:
-Am batut albusurile spuma tare iar separat am mixat galbenusurile cu uleiul, untul de fistic si mierea, la final am adaugat si lingurita de spirulina.
Faina si praful de copt dupa ce au fost amestecate le-am pus in amestecul de galbenusuri si am mixat din nou . Compozitia a fost adaugata in spuma de albusuri impreuna cu nuca si fisticul macinat,amestecand usor cu o spatula.
Am bagat blatul la cuptor pentru 35-40 de minute. (pana a trecut testul scobitorii)
-Dupa ce s-a racit blatul, l-am taiat in doua si l-am insiropat cu un amestec facut din cateva linguri de apa si putin sirop de curmale.
-Pentru crema am mixat smantana cu mascarponele pana a devenit o crema destul de tare, dupa care am mai mixat putin si cu restul ingredientelor.
-Am bagat crema la frigider pana s-a racit blatul. (cel putin o ora)
-Taiat in doua blatul a fost umplut cu crema si avand cateva capsuni la indemana am pus si cateva bucatele de capsuni iar deasupra putin fistic macinat si cateva bucatele de zmeura deshidratata.”
Mai multe torturi găsiți aici.