Tartă rustică cu piersici și afine – vegană și fără gluten

Bucătărie în culori

Eu ador deserturile cu fructe,mai ales tartele si uite asa cat ai zice „tarta” am facut acest desert delicios,foarte usor de pregatit si de papat.

Aluat:
* 60 gr faina de ovaz
* 60 gr faina de mei brun
* 60 gr faina de hrisca
* 2 lg amidon de porumb
* 1 vf de lingurita de bicarbonat
* 90 gr unt vegan rece
* 1 lg miere
* 3 -4 lg lapte vegetal rece (de ovaz am folosit eu)

Umplutura:
* 2 piersici taiate feliute subtiri
* 2 lg faina de cocos
* Cateva afine taiate in 2
* O lg fulgi de ovaz
* Optional miere/alt indulcitor (eu nu am pus au fost destul de dulci fructele)

  • Eu am facut aluatul la robot dar se poate face si cu mana.
  • Am amestecat toate ingredientele uscate, am adaugat untul rece taiat cubulete, am pornit putin robotul apoi am adaugat mierea si laptele si am pornit din nou pana s-a format aluatul.
  • L-am bagat la frigider , infoliat pentru 40 ce minute cel putin.
  • Am intins blatul pe masa pudrata cu faina de ovaz, am pudrat faina si pe el sa il pot intinde mai usor.
  • Pentru umplutura am pus putina faina de cocos pe fructele taiate felii.(sa absoarba din lichid)
  • Am pus putina faina de cocos pe toata suprafata blatului si lingura de fulgi de ovaz, am asezat fructele si strans tarta.
  • Am uns tarta cu lapte de cocos si am presarat cativa fulgi de ovaz.
  • Am dat la cuptor 35-40 de minute.
  • Sa o lasati sa se raceasă si apoi sa o taiati.”

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post