Sos de roșii

Eu folosesc foarte mult sos de rosii in diverse preparate iar cum e greu de gasit unul cu ingrediente cat mai curate am ales sa imi fac sosul meu iar rezultatul a fost unul minunat.
„Ingrediente :
* Rosii (nu am cantarit in kg)
* Busuioc proaspat
* Busuioc uscat
* Usturoi granulat
* Oregano
* Sirop de curmale
Am spalat bine rosiile, taiat si dat la masina.
Mi-a iesit o oala mare de 12 l plina cu suc de rosii dupa ce am dat rosiile la masina.
Am pus pe foc si am lasat la fiert cateva ore, pana a scazut aproape de jumatate si a capatat o consistenta groasa de sos. (Asa mi-am dorit eu, depinde de preferinte) .
Inainte cu 10 15 min sa opresc focul am dat gustul sosului, am daugat cateva crengute de busuioc proaspat, busuioc uscat, oregano, usturoi granulat si sirop de curmale. La fel si aici depinde de gustul fiecaruia, eu am adaugat, am gustat apoi am mai completat daca am crezut ca e cazul.
Pentru o varianta care e nu e babyfriendly se poate adauga sare si piper, (zahar in loc de sirop),eu mi-am dorit sa il folosesc in viitor si in preparatele Larei asa ca am zis pas.
Am pregatit borcanele, majoritatea au fost noi, le-am spalat si lasat sa se usuce.
Am adaugat sosul fierbinte, le-am strans bine si le-am pus la fiert intr-o oala cu apa pentru aproximativ 30 de minute.
Le-am sos din apa, le-am lasat la racit sub o patura apoi le-am mutat in debara.”