Quiche cu praz, ciuperci și brânză de capră

Bucătărie în culori

Mie imi place mult sa folosesc prazul atat in supe ciorbe cat si in mancare. Aici am ales sa il combin cu ciuperci si branza de capra, nu va zic cat de buna a fost combinatia, trebuie sa incercati!

Ingrediente :

Aluat :
– 250 gr de faina 650
– 90 gr de unt rece
– 12-13 linguri de apa rece

Compozitie:
– Partea alba de la un praz tocat
– 6-7 ciuperci champignon taiate felii
– 250 ml smantana proaspata
– 2 oua
– 50 gr de branza gouda rasa
– 100 gr branza de capra moale
– 1 lgt oregano
– 1 lgt usturoi granulat
– 1 praf de sare si piper 2 ani +

Cum am procedat:

– Pentru aluat am amestecat faina cu bucatile de unt rece pana am obtinut un aluat nisipos dupa care am adaugat apa (daca simtiti ca mai e nevoie de putina apa la aluat mai puneti). Am format tot aluatul intr-o bila si l-am bagat la frigider cel putin jumatate de ora timp in care am pregatit compozitia.

-Am pus prazul la inabusit, am adaugat ciupercile si le-am mai sotat cateva minute dupa care am adaugat smantana, braznzeturile, condimentele si am mai lasat 2-3 minute pe foc pana s-a topit branza.

-Dupa ce am asezat aluatul de tarta in tava l-am dat la cuptor vreo 5 minute cu hartie de copt deasupra cu orez in ea (pentru greutate) .

-Cand s-a racit am amestecat compozitia de mai sus cu ouale batute, le-am turnat peste aluatul de tarta si dat la cuptor 35 de minute.”

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post