Gingerbread cupcakes

O reteta cu miros de sarbatoare pe care copilasii o vor adora, promit.
Pentru o varianta vegana se pot folosi lactate vegetale exact in aceleasi cantitati.
„Briose:
* 160 gr faina
* 1 lg carob
* 130 ml lapte
* 4 lg iaurt grecesc
* 40 ml unt topit
* 3 lg miere
* 1 lg si jumatate condimente pentru turta dulce
* 1 lgt plina praf de copt
* Jumatate de lingurita bicarbonat stinsa cu zeama de lamaie
Am amestecat ingredientele uscate (faina, carobul, condimentele, praful de copt) separat cele umede( lapte, iaurt, miere, unt, zeama de lamaie) dupa care le-am combinat pe amandoua dar nu am amestecat excesiv.
Am pus amestecul in formele de briose (6 mi-au iesit) si am dat la cuptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 35-40 de minute.
Cremă:
Pentru crema am mixat cateva linguri (vreo 4) de smantana dolofana cu doua linguri de crema de branza, dupa ce s-a intarit am adaugat o linguria plina de miere, o lingurita de vanilie si am bagat 20 de minute la frigider inainte sa decorez briosele.”