Crumble bars cu prune (vegan și fără gluten)

Nu ai cum sa nu iubesti acest desert parfumat cu prune si scortisoara. E un succes garantat de la mic la mare.
„Blat si crumble :
* 140 gr faina de mei
* 100 gr fulgi de hrisca
* 100 gr fulgi de ovaz
* 1 lg miere
* 90 gr unt vegan la temperatura camerei (sau ulei de cocos)
Umplutura:
* 300 gr prune
* 1 lgt scortisoara
* 1 lg amidon de porumb
* 1 lg miere (optional daca nu sunt asa dulci prunele)
* 30 ml apa
- Am amestecat faina de mei cu fulgii apoi am adaugat untul,mierea si am format cu mana un aluat nisipos grunjos.
- Trei sfert l-am preat in tava tapetata cu hartie de copt, sa fie baza batoanelor.
- L-am bagat 15 min la cuptorul preincalzit la 180 de grade.
- Am scos samburii de la prune si le-am taiat bucati.
- Am pus prunele stropite cu amidon si scortisoara intr-o tigaie antiaderente, apoi apa si am lasat la foc mediu cateva minute.
- La final am adaugat si mierea.
- Am scos blatul din cuptor am adaugat umplutura de prune si deasupta am presarat partea de aluat ramasa.
- Am mai bagat la cuptor 10-15 min, pana s-a rumenit usor.
- A stat putin la frigider inainte sa il tai.”