Tocană de cartofi cu vită

Suntem români, deci clar în alimentația noastră se regăsesc și tocănițele. Și cum noi susținem servirea meselor în familie, astăzi avem o tocană de cartofi cu vită, rețeta venind direct de la Ana Maria.
„Tocănițele sunt printre felurile noastre preferate de mâncare, sunt satioase și de obicei le fac cu ce legume am disponibile.
Azi am ales sa fac o tocănița cu carne de vita, preferata sotului, dar și pe placul celui mic.
Ingrediente:
- 1,5 kg de pulpa de vita
- 6-7 cartofi cartofi albi
- 1 cartof dulce
- 1 morcov
- 2 cepe
- 1 rădăcina de pătrunjel
- 1 ardei capia
- 3 tije dintr-un apio
- 3-4 LG bulion de casa
- Cimbru, foi de dafin
- Un praf de sare +2 ani
- Pătrunjel verde
- 1 LG ulei de rapita presat la rece
Mod de preparare:
- Eu am ales sa fac carnea întâi 2,5 ore la slow cooker pentru a fi mai frageda. După ce s-a gătit cât de cât carnea, am scos-o și tăiat-o cubulețe.
- Varianta 1 de preparare (pe aragaz): Am pus uleiul împreuna cu putina apa la încins, am adăugat ceapa, apio și rădăcinoasele tăiate cubulețe, le-am lăsat puțin sa se gătească. Am adăugat apoi carnea, cartofi, ardeiul și bulionul și am condimentat. Am pus o cana de apa, frunzele se dafin și am lăsat la fiert pana s-au gătit cartofi și a scăzut apa.
- Varianta 2: se pun toate Ingredientele in multicooker program Meat/Stew și se gătesc 45 de min.
- La final se adauga pătrunjel verde.”