Couscous cu vinete, roșii și mozzarella

Propunerea de acum este pentru un cous cous (cuș cuș / cușcuș) cu legume și brânzică, numai bună de savurat la cină și este adăugată în colecția noastră de rețete de către Ana Maria.
„Cina încerc sa o prepar cât mai rapid, iar varianta propusă mai jos durează foarte puțin. Couscous-ul mi se pare extrem de versatil, putând fi utilizat atât in preparate “dulci”, cât și “sărate”. Eu l-am gătit la multicooker, dar poate fi făcut foarte ușor și clasic.
Ingrediente :
- 1/2 vânata tăiată cubulețe mici
- 1 ceapa mică
- 2 roșii decojite și tăiate (eu am roșii din grădina, puse pentru iarna)
- 1/4 ardei gras galben cubulețe mici
- Puțin oregano
- 2 LG de couscous
- O biluță de mozzarela de bivolița (la servire am tăiat-o cubulețe și am amestecat-o cu restul preparatului, astfel s-a și topit puțin).
Mod de preparare:
- Clasic: Am înăbușit ceapa puțin in apa cu o LG ulei de avocado, am adăugat ardeiul, vânata și roșiile, am acoperit cu apa și am lăsat sa scadă pana s-au făcut legumele. La final am pus couscousul și am mai fiert 2 min, apoi am lăsat acoperit 5 min.
- La multicooker: am pus toate legumele si putina apa și le-am gătit 30 de min., mod manual, presiune higt, apoi am adăugat couscous-ul și am mai gătit 4 min pe Rice.”