Burger din fasole azuki și hribi (la Ninja Foodi)

Eu am pregatit reteta la Ninja dar se poate face si la cuptor dupa cum scrie si in reteta. Cred ca este una dintre variatele cele mai reusite de burger vegetal incercate pana acum.
„Ingrediente :
* 400 gr fasole(prefiarta) azuki
* 150 gr hribi (eu am avut usor oparite la congelator)
* 1 ou
* 1 ceapa mica
* 2 catei de usturoi
* 2 lg pesmet
* 4 lg faina de ovaz
* 3 lg parmezan ras
* 1 lg ulei de masline
* 1 lg boia dulce
* 1 lgt usturoi granulat
* Un praf de sare si piper 2 ani +
Instructiuni:
- Am scurs bine de apa fasolea si ciupercile, am tocat ceapa si usturoiul (destul de mare) apoi le-am bagat in chopper si vrum vrum de cateva ori.
- Am adaugat apoi si restul ingredientelor si am amestecat pana am obtinut o compozitie omogena din care cu mainile unse de ulei de masline am format chiftelete de burgeri.
- Se pot pune si la cuptor pentru 25-30 de minute dar eu le-am facut la ninja pe programul grill 10 minute apoi 12-15 minute pe air crisp, pe la jumatatea timpului le-am intors. (In cosulet cu hartie de copt)
- Mi-au iesit 5 bucati din ingredientele de mai sus.
- Am pus in interior chifteaua de burger, guacamole, castraveti, salata verde, ceapa, doua felii de branza diferite si rosii.
- Capsunelului i l-am facut mai subtire doar cu guacamole si chifteaua de burger sa poata musca!
- Cartofii i-am facut tot la Ninja, 4 min Hp cu putina apa in oala mare (am lasat doar pe pre nu a apucat sa intre pe Hp, caci se inmoaie prea tare dupa), apoi 16 minute pe Air crisp. (I-am tot intors la 5 minute).”
Rețeta de chifle o găsiți aici.
Mai multe rețete la Ninja Foodi găsiți aici.