Mini mowgli cu cremă de cocos

Bucătărie în culori

Niste mini tortulete cu aroma de cocos si blat cu banane. Este o combinatie tare reusita si sper sa va placa si voua.

Blat mowgli (ouala si untul musai sa fie la temperatura camerei,deci scoase mai devreme din frigider):

  • 150 gr faina 650 am folosit eu
  • 25 gr carob
  • 90 gr de unt
  • 2 oua
  • 2 banane
  • 100 gr fructe uscate (smochine si curmale am folosit)
  • 50 gr de nuci (maruntite la robot)
  • Un praf de vanilie pudra
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1 /2 lingurita de bicarbonat de sodiu

Cum am procedat:

  • Am mixat untul,am adaugat pe rand fiecare ou si am continuat sa mixez pana s-au incorporat in compozitie. Am adaugat bananele pisate cu furculita, ingredientele uscate (care au fost amestecate separat) iar apoi fructele maruntite si nucile. Am turnat compozitia in trei tavite mici (am impartit egal) si am dat la cuptor aproximativ 30 de minute(trebuie verificat cu testul scobitorii). Compozitia se poate turna si intr-o tava de chec/prajiturica mai micuta si iese cel mai bun chec ever! (Eu m-am complicat putin caci varianta de chec deja o facusem)

Crema:

  • 300 ml smantana lichida 
  • 100gr crema de cocos Biona
  • 70 ml lapte de cocos
  • 2 linguri fulgi de cocos
  • 3 lg mascarpone
  • 1 -2 lg miere
  • 1 lgt pudra de vanilie
  • Jumatate de lgt agar agar

Cum am procedat:

  • Am batut smantana frisca si am bagat la frigider. Am amestecat crema de cocos ,cu laptele,agarul si lingurile de fulgi cocos si am lasat pe foc amestecand cam 3 minute. Am adaugat apoi mierea si pudra de vanilie si am lasat la racit.
  • Dupa ce s-a racit (era ca o budinca) am adaugat mascarponele apoi am combinat cu frisca obtinuta mai sus.
  • Am turnat crema peste prajiturica si am bagat pentru cateva ore la frigider.
  • Deasupra am pus cateva fructe congelate si un topping din dulceata de afine fara zahar.

Rețeta originală de mowgli o găsiți aici.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post