Budincă de vanilie

Mi-a plăcut mereu budinca, dar niciodată nu am făcut una în casă. Niciodată până…acum! Am făcut o porție mare, care a dispărut repede din casă. Ne-am bucurat toți de ea!
Eu am ales pornit de la rețeta Laurei Laurențiu (găsiți rețeta originală aici) și am ales să o adaptez încât să fie potrivită și pentru cei mici.
Ingrediente:
- 500 ml lapte
- 2 gălbenușuri de ou
- 70 g miere
- semințele de la o păstaie de vanilie
- 80 g făină 650
- 40 g unt cu 82% grăsime
Cum am procedat:
- Am pus la fiert 450 ml lapte la foc mic cu păstaia de vanilie (chiar păstaia rămasă după ce am ras de pe ea semințele)
- În paralel am amestecat într-un bol gălbenușurile cu mierea și vanilia, adăugând treptat o lingură de făină – o lingură de lapte rece (cei 50 de ml rămași) până când am terminat de încorporat toate ingredientele
- Pentru că mie îmi place să mă complic, am ales să strecor printr-o sită foarte deasă atât laptele cald, cât și compoziția de gălbenușuri, pentru a mă asigura că budinca rămâne foarte fină. Totuși, peste acești pași puteți să săriți
- Am turnat compoziția de gălbenușuri în fir subțire peste laptele aflat pe foc, amestecând încet până când budinca a început să prindă consistența cremoasă, sfecifică – Nu vă speriați, ea rămâne destul de lichidă, urmează să se întârească mai tare când o țineți la rece. Procesul a durat undeva la 10-15 minute. În tot acest timp căldura plitei/aragazului trebuie să fie minimă.
- După stingerea focului am adăugat cubulețele de unt și am amestecat până când untul a fost dizolvat și încorporat perfect
- Am transferat budinca într-un bol și am așteptat să se răcească în totalitate.
Noi am servit budinca alături de clătite americane și sos de fructe de pădure.