Budincă de vanilie

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Mi-a plăcut mereu budinca, dar niciodată nu am făcut una în casă. Niciodată până…acum! Am făcut o porție mare, care a dispărut repede din casă. Ne-am bucurat toți de ea!

Eu am ales pornit de la rețeta Laurei Laurențiu (găsiți rețeta originală aici) și am ales să o adaptez încât să fie potrivită și pentru cei mici.

Ingrediente:

  • 500 ml lapte
  • 2 gălbenușuri de ou
  • 70 g miere
  • semințele de la o păstaie de vanilie
  • 80 g făină 650
  • 40 g unt cu 82% grăsime

Cum am procedat:

  • Am pus la fiert 450 ml lapte la foc mic  cu păstaia de vanilie (chiar păstaia rămasă după ce am ras de pe ea semințele)
  • În paralel am amestecat într-un bol gălbenușurile cu mierea și vanilia, adăugând treptat o lingură de făină – o lingură de lapte rece (cei 50 de ml rămași) până când am terminat de încorporat toate ingredientele
  • Pentru că mie îmi place să mă complic, am ales să strecor printr-o sită foarte deasă atât laptele cald, cât și compoziția de gălbenușuri, pentru a mă asigura că budinca rămâne foarte fină. Totuși, peste acești pași puteți să săriți
  • Am turnat compoziția de gălbenușuri în fir subțire peste laptele aflat pe foc, amestecând încet până când budinca a început să prindă consistența cremoasă, sfecifică – Nu vă speriați, ea rămâne destul de lichidă, urmează să se întârească mai tare când o țineți la rece. Procesul a durat undeva la 10-15 minute. În tot acest timp căldura plitei/aragazului trebuie să fie minimă.
  • După stingerea focului am adăugat cubulețele de unt și am amestecat până când untul a fost dizolvat și încorporat perfect
  • Am transferat budinca într-un bol și am așteptat să se răcească în totalitate.

Noi am servit budinca alături de clătite americane și sos de fructe de pădure.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post