Jurnal de diversificare: săptămâna 3

Se vede categoric o evoluție, dar noi suntem tot fără așteptări și cu zâmbete largi pe față!
În săptămâna 2 zumzăzărica a început să mănânce mai mult iar sistemul ei digestiv nu a făcut față la fel de bine, așadar, am introdus și micul dejun în săptămâna aceasta, optând pentru fructe cu efect laxativ. În primele zile am optat pentru fructe mărunțite (fie răzuite, fie mărunțite cu furculița sau tocate), dar încet încet veți vedea că ajungem la alimentație mixtă: mărunțit + bucăți mari.
Ziua 15: Morcov cu conopidă, ardei kapia și ulei vegetal presat la rece
Ziua 16: Dovlecel cu sfeclă, praz, ficat de iepure, pătrunjel verde și ulei vegetal presat la rece (ei bine, acesta a fost primul preparat care categoric nu a fost pe placul ei)
Ziua 17: Cartof alb cu ardei kapia, pătrunjel verde, carne de prepeliță și ulei vegetal presat la rece (a fost o combinație foarte reușită pentru ea)
Ziua 18:
- Pară
- Fasole păstăi cu morcov, păstârnac și ulei vegetal presat la rece
Ziua 19:
- Pară cu prună
- Broccoli cu rădăcină de pătrunjel, carne de iepure și ulei vegetal presat la rece
Ziua 20:
- Pară cu piersică (eu am piersici de la congelator, așadar ea este mereu gătită în meniu)
- Dovlecel cu morcov, praz, carne de iepure și ulei vegetal presat la rece
Ziua 21:
- Piersică cu prună
- Dovleac plăcintar cu avocado
Câteva detalii despre meniul din săptămâna aceasta: majoritatea legumelor au fost gătite la abur; fructele pe care le-am avut proaspete le-am oferit ca atare; fructele pe care le-am avut din congelator le-am preparat termic pentru câteva minute; carnea a fost fiartă.
Dacă tranzitul se păstra normal, aș fi optat pentru introducerea micului dejun numai la 4 săptămâni de la începerea diversificării, dar ne adaptăm din mers. Cum vă spuneam și înainte de a începe acest proces: nu există o diversificare potritivă pentru toți piticii și este important să personalizăm planul de diversificare în funcție de copil și de evoluția lui.