Supă cremă de roșii – varianta de toamnă/iarnă

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Eu sunt fan roșii, sub orice formă. Îmi place supa de roșii cu fidea, cu găluște, cremă caldă, cremă rece, bulionul, toate! Astăzi îmi doream o supă cremă de roșii, dar evident că nu mai sunt roșii în sezon… Așa a luat naștere acesta supă cremă de toamnă/iarnă.

Ingrediente pentru 4-5 porții:

  • 2 morcovi medii
  • 1 ceapă mare
  • 3 cartofi medii
  • O felie de țelină
  • 2 căței de usturoi
  • 500-600 ml bulion de roșii (eu am avut de casă, destul de concentrat, dar se poate lua și un bulion 100% roșii din comerț)
  • 1-1.5 l apă
  • 1 linguriță busuioc uscat
  • Sare
  • Pentru servit: ulei de măsline presat la rece/alt ulei, crutoane (cu sau fără gluten), semințe de dovleac

Cum am procedat:

  • Am curățat legumele, le-am tăiat bucăți grosiere și le-am pus la fiert în apă, la foc mic, cu capac.
  • Când legumele erau fierte aproape în totalitate, am adăugat bulionul și busuiocul. Am mai gătit pentru 5-10 minute. Dacă vi se pare că se reduce foarte tare cantitatea de lichid, mai puteți adăuga apă.
  • Am blenduit fin și la final am adăugat uleiul de măsline. Puteți să adăugați apă plată suplimentar dacă doriți o variantă mai lichidă.
  • Am servit cu crutoane și semințe de dovleac coapte (în tigaie, 5 min, la foc mic).

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post