Supă cremă de roșii – varianta de toamnă/iarnă
Eu sunt fan roșii, sub orice formă. Îmi place supa de roșii cu fidea, cu găluște, cremă caldă, cremă rece, bulionul, toate! Astăzi îmi doream o supă cremă de roșii, dar evident că nu mai sunt roșii în sezon… Așa a luat naștere acesta supă cremă de toamnă/iarnă.
Ingrediente pentru 4-5 porții:
- 2 morcovi medii
- 1 ceapă mare
- 3 cartofi medii
- O felie de țelină
- 2 căței de usturoi
- 500-600 ml bulion de roșii (eu am avut de casă, destul de concentrat, dar se poate lua și un bulion 100% roșii din comerț)
- 1-1.5 l apă
- 1 linguriță busuioc uscat
- Sare
- Pentru servit: ulei de măsline presat la rece/alt ulei, crutoane (cu sau fără gluten), semințe de dovleac
Cum am procedat:
- Am curățat legumele, le-am tăiat bucăți grosiere și le-am pus la fiert în apă, la foc mic, cu capac.
- Când legumele erau fierte aproape în totalitate, am adăugat bulionul și busuiocul. Am mai gătit pentru 5-10 minute. Dacă vi se pare că se reduce foarte tare cantitatea de lichid, mai puteți adăuga apă.
- Am blenduit fin și la final am adăugat uleiul de măsline. Puteți să adăugați apă plată suplimentar dacă doriți o variantă mai lichidă.
- Am servit cu crutoane și semințe de dovleac coapte (în tigaie, 5 min, la foc mic).