Carne de vită cu legume coapte
Nu îmi place să fac vită! Nu știu să fac vită! Daaaar, încerc și nu mă dau bătută! Așa că astăzi, pe repede înainte, am reușit să fac o carne de vită chiar aromată și gustoasă.
Ingrediente:
– mușchi de vită
– cartofi
– morcovi
– dovlecei
– ceapă
– usturoi
– condimente: eu am folosit sare, piper, boia și ierburi de Provence
Opțional: unt
Cum am procedat:
– am curățat și tăiat legumele rondele (destul de grosuțe, cca 1 cm) și am tocat usturoiul
– am tăiat carnea felii (cam ca legumele, poate ușor mai groase)
– am condimentat legumele și le-am aranjat în tavă. Am pus deasupra lor feliile de carne și am turnat cca 100 ml apă. Am copt la ninja, pe 190 grade, 10 minute, pe funcția bake. După 10 minute, am întors feliile de carne și am mai gătit la 150 grade timp de 20 de minute. Puteți să coaceți fără probleme și la cuptor, fără ventilație
– după ce am oprit aparatul, am pus deasupra cărnii puțin unt și sare
– noi am servit cu o salată de frunze verzi și suc de lime