Crumble de toamnă

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Ah, varianta aceasta de mic dejun este fix pe gustul meu. Textură, gust, miros – ce să mai zic? E fix de toamnă!

Ingrediente:

  • 2 mere
  • 1 pumn de prune
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 10 linguri fulgi de cereale (eu am folosit fulgi mici de ovăz și fulgi crispy de hrișcă)
  • 2 linguri semințe de chia
  • 1 lingură griș (eu am folosit de mei)
  • 30 g unt / unt de cocos
  • 2 linguri smântână / iaurt de cocos
  • un vârf de cuțit pudră de vanilie
  • pentru servit: iaurt grecesc / iaurt de cocos și miere

Cum am procedat:

  • Am decojit merele și le-am tăiat cubulețe
  • Am tăiat prunele felii și le-am amestecat cu merele, scorțișoara, grișul și 1 lingură semințe de chia. Le-am așezat în tavă.
  • Am răzuit untul și l-am amestecat cu fulgii de cereale, vanilia și scorțișoara. Am pus amestecul obținut peste fructe și am presărat deasupra semințele de chia rămase.
  • Am copt la 190 grade pt cca 20 de minute, fără ventilație
  • Am servit cu iaurt amestecat cu miere.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post