Crumble de toamnă
Ah, varianta aceasta de mic dejun este fix pe gustul meu. Textură, gust, miros – ce să mai zic? E fix de toamnă!
Ingrediente:
- 2 mere
- 1 pumn de prune
- 1/2 linguriță scorțișoară
- 10 linguri fulgi de cereale (eu am folosit fulgi mici de ovăz și fulgi crispy de hrișcă)
- 2 linguri semințe de chia
- 1 lingură griș (eu am folosit de mei)
- 30 g unt / unt de cocos
- 2 linguri smântână / iaurt de cocos
- un vârf de cuțit pudră de vanilie
- pentru servit: iaurt grecesc / iaurt de cocos și miere
Cum am procedat:
- Am decojit merele și le-am tăiat cubulețe
- Am tăiat prunele felii și le-am amestecat cu merele, scorțișoara, grișul și 1 lingură semințe de chia. Le-am așezat în tavă.
- Am răzuit untul și l-am amestecat cu fulgii de cereale, vanilia și scorțișoara. Am pus amestecul obținut peste fructe și am presărat deasupra semințele de chia rămase.
- Am copt la 190 grade pt cca 20 de minute, fără ventilație
- Am servit cu iaurt amestecat cu miere.