Prăjitură de ovăz cu glazură

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Zumzi încă nu a primit zahăr și dulciuri rafinate din comerț, așadar la fiecare aniversare și sărbătoare trebuie să improvizez ceva. Astăzi am improvizat o prăjitură de ovăz cu fructe și glazură.

Ingrediente pentru o mini mini tavă – puteți să folosiți și 3 ramekine:

– 1 banană medie foarte coaptă

– 10 linguri fulgi de ovăz măcinați grosier

– 3 linguri fulgi de cocos

– 1 lingură miere

– 3 linguri smântână (se poate înlocui cu iaurt de cocos)

– 1 lingură pudră de roșcove

– 4 prune

– un vârf de cuțit bicarbonat de sodiu

Pentru glazură:

– 2 linguri smântână (sau iaurt de cocos)

– 1 linguriță miere

Cum am procedat:

– Am făcut banana piure cu o furculiță și am tăiat prunele felii. Am amestecat fructele și restul ingredientelor cu ajutorul unei spatule și am așezat în tavă.

– Am copt la 190 grade timp de 20 de minute

– Între timp am amestecat într-un bol smântâna cu miere pentru glazură

– După ce am scos tava din cuptor, am scos prăjitura din tavă și am lăsat la răcit. Când era răcită aproape în totalitate am adăugat glazura.

  • Se feliază când este răcită complet.
  • Are o textură densă, asemănătoare batoanelor de cereale, nu pufoasă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post