Jurnal de diversificare: a doua săptămână (Bronți)

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Bronțorica se descurcă bine și preferă fie o textură foarte fină, fie bucăți mari. Este un berbec veritabil și categoric nu acceptă calea de mijloc. Dar, cum spun mereu: planul de diversificare se adaptează în funcție de copil! Fix asta facem și noi: ne pliem pe preferințele ei, pe toleranțele ei, pe disponibilitate, păstrând totuși principiile unei alimentații sănătoase.

Ziua 1: Cartof dulce cu rădăcină de pătrunjel

Ziua 2: Dovlecel cu morcov și ulei de măsline extravirgin

Ziua 3: Rădăcină de pătrunjel, fasole păstăi, ceapă și ulei de măsline extravirgin

Ziua 4: Cartof alb, gogoșar și ulei de măsline extravirgin

Ziua 5: Morcov, spanac, carne de pui și ulei de măsline extravirgin

Ziua 6: Cartof dulce, păstârnac și ulei de măsline extravirgin

Ziua 7: Fasole păstăi, morcov, ceapă, gălbenuș de ou și ulei de măsline extravirgin

! Cartoful alb a fost fiert în coajă și restul legumelor au fost gătite la abur. Gogoșarul a fost decojit după gătire.

! Carnea a fost fiartă pentru 30 de minute.

! Oul a fost fiert în coajă pentru 15 minute.

Vă reamintesc că nu există o diversificare standard. Fiecare copil este unic și planul de diversificare se adaptează în funcție de dezvoltarea copilului, de tranzit, apetit, interes etc. Planul Bronțoricii este aici doar ca exemplu de abordare, nu ca îndrumare pentru puiuțul vostru.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post