Biluțe de ovăz cu măr copt și nucă

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Biluțele acestea au fost o improvizație, de dragul de a salva de la moarte sigură 3 mere care stăteau în cămară. A fost o invenție genială și mă bucur că am măsurat ingredientele.

Ingrediente pentru 18-20 de biluțe:

  • 400 g măr crud, întreg (la mine au fost 3 mere roșii, medii)
  • 100 g  fulgi de ovăz fini
  • 30 g griș (eu am folosit griș de mei)
  • 30 g nucă măcinată
  • Scorțișoară măcinată ceylon (eu am pus cca 2 lingurițe, dar ajustați cantitatea în funcție de cât de tare vă place aroma de scorțișoară)

Cum am procedat:

  • Am copt merele întregi pentru 20 de minute la 220 de grade (fără ventilație). După coacere le-am decojit și le-am mărunțit grosier cu o furculiță.
  • Am amestecat toate ingredientele între ele, am făcut în mână biluțele și le-am așezat în tava tapetată cu hârtie de copt
  • Am copt în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, cu ventilație, timp de 20 de minute

Zumzi a servit biluțele (reci) alături de milshake (lapte, banană și căpșuni).

P.S.: O biluță are în jur de 35 kcal.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post