Biluțe de ovăz cu măr copt și nucă
Biluțele acestea au fost o improvizație, de dragul de a salva de la moarte sigură 3 mere care stăteau în cămară. A fost o invenție genială și mă bucur că am măsurat ingredientele.
Ingrediente pentru 18-20 de biluțe:
- 400 g măr crud, întreg (la mine au fost 3 mere roșii, medii)
- 100 g fulgi de ovăz fini
- 30 g griș (eu am folosit griș de mei)
- 30 g nucă măcinată
- Scorțișoară măcinată ceylon (eu am pus cca 2 lingurițe, dar ajustați cantitatea în funcție de cât de tare vă place aroma de scorțișoară)
Cum am procedat:
- Am copt merele întregi pentru 20 de minute la 220 de grade (fără ventilație). După coacere le-am decojit și le-am mărunțit grosier cu o furculiță.
- Am amestecat toate ingredientele între ele, am făcut în mână biluțele și le-am așezat în tava tapetată cu hârtie de copt
- Am copt în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, cu ventilație, timp de 20 de minute
Zumzi a servit biluțele (reci) alături de milshake (lapte, banană și căpșuni).
P.S.: O biluță are în jur de 35 kcal.