Supă cremă de legume

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Zumzi nu a vrut niciodată să mănânce supă/ciorbă, dar azi a văzut într-o carte și părea interesată să încerce. Am pus repede de o supă și ne-am super distrat.

Ingrediente:

  • 2 morcovi mari mari
  • 1/4 țelină
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 4 cartofi albi medii
  • 1 pumn de buchețele de conopidă
  • 1 ceapă albă
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri generoase de smântână (se poate utiliza și o variantă vegană)
  • opțional pentru servit: crutoane/pâine, semințe, sare

Cum am procedat:

  • Am curățat și tăiat grosier legumele (în sferturi) și le-am pus în Ninja. Am pus apă cât să acopere legumele și am gătit sub presiune, pe high, timp de 10 minute. Am eliberat natural presiunea. Puteți să fierbeți și pe plită, verificând cu o furculiță când sunt fierte legumele.
  • Când legumele au fost fierte, am pasat fin cu blenderul, am adăugat uleiul, smântâna și am condimentat cu puțină sare (opțional). Am amestecat bine și aia a fost.

Noi am servit supa cu crutoane (le-am făcut tot la Ninja, pe funcția de deshidratare, la 90 de grade, până când au fost uscate cubulețele de pâine) și semințe.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post