Tort cu vișine și cremă de mascarpone

Este aniversarea lui Zumzi și mi-am dorit pentru ea un tort preparat în casă. Nu sunt foarte pricepută la partea aceasta, dar uite că îmi fac mereu curaj pentru cei dragi. A ieșit un tort apreciat de întreaga familie! Cred că dragostea folosită drept ingredient secret își lasă mereu amprenta.
Ingrediente pentru blatul de vanilie- tortul meu are un diametru de 16-18 cm:
- 4 ouă
- 40 g miere
- 100 g făină 650
- 1/2 linguriță pudră de vanilie
- 1/2 linguriță praf de copt
- 1 praf de sare (opțional)
Ingrediente pentru blatul cu nucă:
- 3 ouă
- 30 g miere
- 50 g făină 650
- 50 g nucă măcinată
- 1/2 linguriță pudră de vanilie
- 1 praf de sare (opțional)
- 1/2 linguriță praf de copt
Ingrediente pentru cremă:
- 250 g mascarpone
- 200 g smântână pentru frișcă
- 1 lingură generoasă de miere
Alte ingrediente:
- 300 g vișine congelate
- fructe de pădure
Cum am procedat:
- Blatul de vanilie: am bătut albușurile de ou spumă tare alături de jumătate din cantitatea de miere. Am amestecat gălbenușurile cu restul de miere și separat am amestecat toate ingredientele uscate între ele. Am pus peste spuma de albușuri gălbenușurile și am amestecat încet. Am cernut deasupra amestecului de ou ingredientele uscate și am amestecat încet prin mișcări de jos în sus (cu o spatulă). Am copt în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, căldură sus-jos, timp de 30 de minute. Am lăsat la răcit în totalitate și ulterior l-am nivelat ușor cu cuțitul unde a fost cazul și l-am feliat în 2.
- Blatul cu nucă: am amestecat ingredientele uscate între ele și cele umede între ele. Ulterior, cu un tel, le-am amestecat la comun. Am copt în cuptorul preîncălzit, căldură sus-jos, la 180 de grade, timp de 20 de minute. După răcire completă, l-am nivelat și l-am feliat în 2.
- Crema: am amestecat mascarponele și mierea cu ajutorul mixerului și am adăugat treptat smântâna.
- Vișinele: le-am fiert alături de puțină apă timp de 5 minute și ulterior le-am lăsat la scurs.
- Asamblare:
-
- Am pus pe un platou blatul de vanilie, am pus un strat de cremă și peste el bucăți de vișine;
- Am pus blatul cu nucă, l-am stropit cu sucul de vișine și am pus un strat de cremă;
- Am pus celălalt blat cu nucă, l-am însiropat, am pus un alt strat de cremă și deasupra lui vișine;
- Am pus ultimul blat de vanilie și am învelit tot tortul în cremă.
- Am decorat cu fructe de pădure și l-am lăsat 4 ore la frigider.
-