Batoane de ovăz cu fructe și nucă

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Astăzi era zi de cereale la mic dejun și am pregătit niște batoane de ovăz cu fructe și nucă.

Ingrediente:

  • 1 banană medie coaptă
  • 1 pară
  • 10 linguri de ovăz
  • 2 linguri de griș (eu am folosit de mei)
  • 4 linguri de nucă măcinată
  • 1 lingură de pudră de roșcove
  • Pentru decor: afine

Cum am procedat:

  • Am mărunțit banana cu o furculiță și am răzuit para. Am adăugat restul ingredientelor și am amestecat cu o lingură.
  • Am întins compoziția pe hârtie de copt în strat gros de 1-2 cm, am decorat cu afine și am copt la Ninja, pe funcția bake, la 180 grade timp de 15 minute (puteți să coaceți și în cuptorul preîncălzit, cu ventilație)
  • Am lăsat la răcit complet și apoi am feliat batoanele

Zumzi le-a servit cu mărgeluțe de brânză și fructe proaspete (pară și struguri).

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post