Pide cu brânzeturi, baby spanac și roșii cherry

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Este prima dată când fac pide și recunosc că rețeta de aluat nu îmi aparține. Este rețeta Mădălinei Stroescu pe care o găsiți aici♥.

Ingrediente pentru aluat:

  • 500 g făină 650
  • 7 g drojdie uscată
  • 350 ml apă caldă (NU fierbinte)
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță miere (rețeta originală este cu zahăr)
  • 2 linguri ulei

Ingrediente pentru umplutură:

  • 100 g telemea
  • 100 g mozzarella
  • 100 g cașcaval
  • 1 ou
  • 1 lingură griș
  • Baby spanac, roșii cherry
  • Opțional (pentru cei mari): șuncă

Alte ingrediente:

  • Gălbenuș de ou pentru uns marginile
  • Mix de semințe

Cum am procedat:

  • Am amestecat toate ingredientele aluatului și am frământat cu mâna. Am lăsat la dospit în ninja, pe funcția de deshidratare, la 40 de grade, pentru 45 de minute. Puteți să lăsați aluatul la dospit și la temperatura camerei, dar durează mai mult.
  • Am răzuit brânzeturile și le-am amestecat cu oul și grișul.
  • Când aluatul a fost dospit, l-am împărțit în 3, l-am întins în forme ovale, am pus umplutura și ulterior am dat formă marginilor. Eu le-am învârtit puțin cu degetele.
  • După ce le-am dat formă, am pus baby spanacul, roșiile și șunca, am uns marginile cu gălbenuș de ou și am presărat semințe.
  • Am copt în cuptorul preîncălzit, pe funcția de pizza (220 grade) până când au devenit aurii.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post