Sandwich cu unt și dulceață

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Uneori e musai musai să te întorci în copilărie și…aceasta a fost copilăria mea! A fost cu pâine de casă, magiun și lapte cald. Preparatele erau simple, dar aveau ascunse-n ele atât de multă dragoste de bunici că nici nu mai conta cât de nutritive sau complexe erau. Azi Zumzi a venit în lumea mea și a mâncat simplu, dar cu mai multă iubire decât am eu cuvinte să vă descriu.

Ingrediente:

  • 2 felii de pâine (poate să fie și o variantă fără gluten)
  • 10 g unt (eu am folosit astăzi unt de vacă, dar puteți să folosiți și unt vegan de diverse nuci/semințe)
  • 1 linguriță de nucă măcinată
  • 2 lingurițe dulceață fără zahăr (eu am folosit de afine)
  • 200 ml lapte călduț (eu am folosit astăzi lapte de vacă, dar puteți să folosiți și alternative vegetale)
  • fructe proaspete

Cum am procedat:

  • Am uns una dintre felii cu unt, am pus peste gemul, am presărat nuca și am pus peste ele cealaltă felie de pâine
  • Am pus sandwich-ul în aparat și l-am prăjit pentru 2 minute
  • L-am servit cu lapte cald, măr și prune

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post