Budincă de „ciocolată”

După succesul avut cu budinca de vanilie, am zis să încerc și o variantă de budincă de „ciocolată”, fără ciocolată. Delicioasă și aceasta!
Ingrediente:
- 500 lapte
- 70 miere
- 2 gălbenușuri
- 45 unt
- 25 g pudră de roșcove
- 60 g făină 650
Cum am procedat:
- Am pus la fiert 350 ml lapte la foc mic
- În paralel am amestecat într-un bol gălbenușurile cu mierea, adăugând treptat o lingură de făină+pudră de roșcove – 2 linguri de lapte rece (cei 150 de ml rămași) până când am terminat de încorporat toate ingredientele
- Am turnat compoziția de gălbenușuri în fir subțire peste laptele aflat pe foc, amestecând încet până când budinca a început să prindă consistența cremoasă, specifică – Nu vă speriați, ea rămâne destul de lichidă, urmează să se întârească mai tare când o țineți la rece. Procesul a durat undeva la 10-15 minute. În tot acest timp căldura plitei/aragazului trebuie să fie minimă.
- După stingerea focului am adăugat cubulețele de unt și am amestecat până când untul a fost dizolvat și încorporat perfect
- Am transferat budinca într-un bol și am așteptat să se răcească în totalitate.
Noi am servit budinca alături de clătite și fructe proaspete. Rețeta aici.
Rețeta budincii de vanilie o găsiți aici.