Budincă de „ciocolată”

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

După succesul avut cu budinca de vanilie, am zis să încerc și o variantă de budincă de „ciocolată”, fără ciocolată. Delicioasă și aceasta!

Ingrediente:

  • 500 lapte
  • 70 miere
  • 2 gălbenușuri
  • 45 unt
  • 25 g pudră de roșcove
  • 60 g făină 650

Cum am procedat:

  • Am pus la fiert 350 ml lapte la foc mic
  • În paralel am amestecat într-un bol gălbenușurile cu mierea, adăugând treptat o lingură de făină+pudră de roșcove – 2 linguri de lapte rece (cei 150 de ml rămași) până când am terminat de încorporat toate ingredientele
  • Am turnat compoziția de gălbenușuri în fir subțire peste laptele aflat pe foc, amestecând încet până când budinca a început să prindă consistența cremoasă, specifică – Nu vă speriați, ea rămâne destul de lichidă, urmează să se întârească mai tare când o țineți la rece. Procesul a durat undeva la 10-15 minute. În tot acest timp căldura plitei/aragazului trebuie să fie minimă.
  • După stingerea focului am adăugat cubulețele de unt și am amestecat până când untul a fost dizolvat și încorporat perfect
  • Am transferat budinca într-un bol și am așteptat să se răcească în totalitate.

Noi am servit budinca alături de clătite și fructe proaspete. Rețeta aici.

Rețeta budincii de vanilie o găsiți aici.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post