Biscuiți cu hrișcă

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Recunosc că nu sunt cel mai mare fan hrișcă, de aceea încerc să o aromatizez în diverse forme. Astăzi i-a venit rândul în meniu și am ales să o transform în biscuiți. Ce pot să vă spun este că au dispărut ca prin magie cele două tăvi și oficial gătim mai des hrișcă!

Ingrediente pentru cca 22 de biscuiți:

  • 150 g hrișcă, pusă la hidratat peste noapte
  • 100 g miere
  • 100 g caise uscate (tăiate cubulețe)
  • 30 g nucă măcinată
  • 30 g fulgi fini de cocos
  • 2 ouă
  • 20 g pudră de roșcove
  • 100 g făină 650
  • Opțional: făină de cocos

Cum am procedat:

  • Am spălat sub jet de apă hrișca. Ulterior am fiert în apă pentru 8-10 minute, am scurs de lichid și am lăsat la răcit
  • Când hrișca a fost răcită, i-am adăugat restul ingredientelor și am amestecat bine cu mâna
  • Am format biluțe cu mâna (Aluatul este destul de lipicios, e normal. Îl puteți gestiona mai bine dacă vă umeziți mâinile) și le-am pus în tavă
  • Am presărat deasupra făină de cocos (puteți folosi fulgii măcinați fin sau puteți omite pasul acesta) și ulterior am aplatizat ușor fiecare biluță cu o furculiță
  • Am copt la 200 grade, cu ventilație, pentru 20 de minute

P.S.: După coacere, un biscuite are 30-35 de grame și cca 85 kcal 😊

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post