Vafe cu maia, iaurt și fructe

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Nu am folosit până acum discardul de maia în rețete și am zis să îi dau o șansă. Au ieșit cele mai bune vafe!

Ingrediente:

  • 150 g iaurt de băut
  • 2 ouă
  • 2 linguri ulei
  • 60 g discard
  • 20 g nucă măcinată
  • 2 linguri miere
  • 200 g făină 650
  • Afine (tăiate în sferturi) și banană (cubulețe mici)

Cum am procedat:

  •  Cu excepția fructelor, am amestecat toate ingredientele între ele cu ajutorul unui tel și am lăsat bolul la temperatura camerei pentru 3 ore. La interval de 30-40 de minute amestecam puțin cu telul în bolul de aluat.
  • Am acoperit bolul cu folie și l-am mutat peste noapte în frigider.
  • Dimineața am încălzit aparatul de vafe și început să le gătesc. Am pus câte o cupă de aluat pe fiecare placă, am presărat fructele și am copt fiecare vafă cca 5 min.

Zumzi le-a servit la mic dejun alături de fructe proaspete și iaurt de băut.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post