Vafe cu maia, iaurt și fructe
				Nu am folosit până acum discardul de maia în rețete și am zis să îi dau o șansă. Au ieșit cele mai bune vafe!
Ingrediente:
- 150 g iaurt de băut
 - 2 ouă
 - 2 linguri ulei
 - 60 g discard
 - 20 g nucă măcinată
 - 2 linguri miere
 - 200 g făină 650
 - Afine (tăiate în sferturi) și banană (cubulețe mici)
 
Cum am procedat:
- Cu excepția fructelor, am amestecat toate ingredientele între ele cu ajutorul unui tel și am lăsat bolul la temperatura camerei pentru 3 ore. La interval de 30-40 de minute amestecam puțin cu telul în bolul de aluat.
 - Am acoperit bolul cu folie și l-am mutat peste noapte în frigider.
 - Dimineața am încălzit aparatul de vafe și început să le gătesc. Am pus câte o cupă de aluat pe fiecare placă, am presărat fructele și am copt fiecare vafă cca 5 min.
 
Zumzi le-a servit la mic dejun alături de fructe proaspete și iaurt de băut.