Papricaș de ciuperci

Situația este următoarea: mie îmi place să mănânc papricaș de ciuperci, lui Zumzi îi place să mănânce paste. Așadar… astăzi am făcut papricaș de ciuperci și eu am servit clasic cu mămăliguță, Zumzi a servit cu paste făinoase.
Ingrediente:
- 3 pumni ciuperci curățate și feliate (mie îmi place să le las felii mai mari)
- partea albă de la o ceapă verde
- 1/2 linguriță boia de ardei dulce
- pătrunjel verde
- 1 linguriță ulei
- 2 linguri generoase de smântână grasă (în varianta fără lactate se pot utiliza cca 100 ml de smântână vegetală)
- 1 linguriță de făină (eu am folosit de grâu, dar se poate utiliza și o făină de ovăz sau amidon de porumb)
- paste făinoase (cu sau fără gluten) sau mămăliguță pentru servit
Cum am procedat:
- am tocat ceapa la cuțit și am pus într-o tigaie uleiul, o lingură de apă, ciupercile, ceapa și boiaua – am gătit la foc mic pentru 2-3 minute
- după câteva minute am adăugat pătrunjel verde tocat, 100 ml apă și am lăsat la fiert la foc mic pentru 10 minute
- am amestecat într-un bol smântâna cu făina, am pus peste ciuperci și amestecând continuu am mai gătit pentru 5 minute la foc mic – dacă sosul este prea gros, mai adăugați câteva linguri de apă; dacă sosul este prea subțire, mai puteți să adăugați puțină făină
- când ciupercile cu sos erau gătite, am pus pastele în tigaie, am amestecat bine bine și am mai gătit 1 minut
- am servit cu pătrunjel verde proaspăt tocat și salată de castraveți