Papricaș de ciuperci

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Situația este următoarea: mie îmi place să mănânc papricaș de ciuperci, lui Zumzi îi place să mănânce paste. Așadar… astăzi am făcut papricaș de ciuperci și eu am servit clasic cu mămăliguță, Zumzi a servit cu paste făinoase.

Ingrediente:

  • 3 pumni ciuperci curățate și feliate (mie îmi place să le las felii mai mari)
  • partea albă de la o ceapă verde
  • 1/2 linguriță boia de ardei dulce
  • pătrunjel verde
  • 1 linguriță ulei
  • 2 linguri generoase de smântână grasă (în varianta fără lactate se pot utiliza cca 100 ml de smântână vegetală)
  • 1 linguriță de făină (eu am folosit de grâu, dar se poate utiliza și o făină de ovăz sau amidon de porumb)
  • paste făinoase (cu sau fără gluten) sau mămăliguță pentru servit

Cum am procedat:

  • am tocat ceapa la cuțit și am pus într-o tigaie uleiul, o lingură de apă, ciupercile, ceapa și boiaua – am gătit la foc mic pentru 2-3 minute
  • după câteva minute am adăugat pătrunjel verde tocat, 100 ml apă și am lăsat la fiert la foc mic pentru 10 minute
  • am amestecat într-un bol smântâna cu făina, am pus peste ciuperci și amestecând continuu am mai gătit pentru 5 minute la foc mic – dacă sosul este prea gros, mai adăugați câteva linguri de apă; dacă sosul este prea subțire, mai puteți să adăugați puțină făină
  • când ciupercile cu sos erau gătite, am pus pastele în tigaie, am amestecat bine bine și am mai gătit 1 minut
  • am servit cu pătrunjel verde proaspăt tocat și salată de castraveți

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post