Pilaf de orez cu legume și carne de ied

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

În familia mea se mănâncă multe tipuri de carne și am primit recent de la tata niște bucăți de carne de ied. Le-am tot evitat pentru că nu știam să le gătesc, dar mi-am făcut curaj și le-am gătit. Mi-a părut rău că le-am evitat când am văzut cât de tare i-a plăcut această carne lui Zumzi.

Ingrediente:

  • 1 bucată carne de ied (eu am avut pulpă cu os)
  • 1 pumn de orez
  • 1 pumn felii de morcov
  • 1 lingură ardei multicolor tăiat cubulețe
  • tija de la o ceapă verde
  • 4-5 căței de usturoi
  • 1 frunză mare de țelină
  • pătrunjel verde
  • câteva boabe de piper
  • 1 lingură ulei
  • opțional: sare

Cum am procedat:

  • am pus carnea la fiert alături de frunza de țelină, boabele de piper și usturoiul tocat – am fiert 30 de minute la foc mic
  • în paralel am fiert timp de 10 minute orezul într-o cantitate mare de apă
  • am pus la înăbușit în puțină apă feliile de morcovul, ceapa (tocată la cuțit) și ardeiul
  • după cca 2 minute de gătire am amestecat legumele cu orezul (scurs de apă), pătrunjelul verde proaspăt tocat, carnea (scursă și ea de apă) și am mai adăugat 50 ml apă; am gătit la foc mic, amestecând frecvent și adăugând câte 20-30 ml apă până când toate ingredientele au fost gătite în totalitate
  • după stingerea focului am adăugat puțin ulei și extra pătrunjel verde

Noi am servit alături de o salată de castraveți și ceapă verde.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post