Brioșe duo: aluat comun, gusturi diferite

Astăzi zumzi a primit la mic dejun 2 tipuri diferite de brioșe pregătite dintr-un aluat comun.
Ingrediente:
- 3 ouă
- 3 linguri făină 650
- 1 linguriță ulei
- Pentru varianta dulce: 1 linguriță generoasa pudră de roșcove, 1 linguriță miere, câteva bucăți de fructe (eu am folosit vișine)
- Pentru varianta sărată: 1 lingură cașcaval răzuit, mărar proaspăt
Cum am procedat:
- Am separat albușurile de gălbenușuri și am bătut albușurile spumă
- Am amestecat gălbenușurile cu uleiul și 1 lingură de făină
- Am transferat spuma de albuș peste gălbenușuri și am amestecat cu o spatulă de jos în sus. După ce am obținut un amestec omogen, am adăugat restul de făină și am încorporat tot de jos în sus
- Am împărțit aluatul în 2 și într-unul am pus cașcavalul și mărarul proaspăt tocat iar în celălalt mierea și pudra de roșcove- se amestecă în același stil, cu mișcări de jos în sus
- Am pus aluatul în forme de brioșe iar varianta dulce a fost decorată cu bucăți de fructe
- Eu am gătit la ninja, pe funcția bake, la 170 grade timp de 15 minute, dar puteți să coaceți și la cuptor
Zumzi a servit brioșa sărată cu roșii și cea dulce cu caise.