Brioșe duo: aluat comun, gusturi diferite

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Astăzi zumzi a primit la mic dejun 2 tipuri diferite de brioșe pregătite dintr-un aluat comun.

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • 3 linguri făină 650
  • 1 linguriță ulei
  • Pentru varianta dulce: 1 linguriță generoasa pudră de roșcove, 1 linguriță miere, câteva bucăți de fructe (eu am folosit vișine)
  • Pentru varianta sărată: 1 lingură cașcaval răzuit, mărar proaspăt

Cum am procedat:

  • Am separat albușurile de gălbenușuri și am bătut albușurile spumă
  • Am amestecat gălbenușurile cu uleiul și 1 lingură de făină
  • Am transferat spuma de albuș peste gălbenușuri și am amestecat cu o spatulă de jos în sus. După ce am obținut un amestec omogen, am adăugat restul de făină și am încorporat tot de jos în sus
  • Am împărțit aluatul în 2 și într-unul am pus cașcavalul și mărarul proaspăt tocat iar în celălalt mierea și pudra de roșcove- se amestecă în același stil, cu mișcări de jos în sus
  • Am pus aluatul în forme de brioșe iar varianta dulce a fost decorată cu bucăți de fructe
  • Eu am gătit la ninja, pe funcția bake, la 170 grade timp de 15 minute, dar puteți să coaceți și la cuptor

Zumzi a servit brioșa sărată cu roșii și cea dulce cu caise.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post