Chifteluțe de dovlecel și cartof

Bunicii au în grădină destul de mulți dovlecei și încerc să îi includ în preparate cât mai variate. Astăzi am făcut niște chifteluțe de dovlecel și cartof.
Ingrediente:
- 1 dovlecel mic (lung cam cât palma a fost al meu)
- 1 cartof alb mediu
- 1 cățel mic mic de usturoi
- 1 ou mic
- 2 linguri cașcaval răzuit
- 1 lingură griș (eu am folosit griș de mei)
- opțional: semințe de susan negru, sare, piper
Cum am procedat:
- Am răzuit fin dovlecelul (cu coajă) și cartoful alb (decojit) și le-am stors bine bine în pumn de lichid
- Am amestecat legumele cu oul, cașcavalul, grișul și usturoiul tocat fin
- Am format chifteluțele, le-am așezat pe hârtie de copt în Ninja și am presărat deasupra semințe de susan negru (eu sparg ușor boabele în mojar înainte de utilizare)
- Am copt pe funcția bake, la 165 de grade timp de 15 minute. Dacă vă plac mai uscate le mai puteți lăsa câteva minute (se pot coace și la cuptor, cu ventilație până când devin arămii)
- Zumzi a servit chifteluțele la cină alături de sos tzatziki