Piept de pui cu dovlecel, leurdă și sos de smântână

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Noi ne-am lins pe degete. A ieșit un preparat foarte aromat și ușor de făcut.

Ingrediente (eu am făcut mai multe porții):

  • 5 felii de piept de pui
  • 1 dovlecel
  • Un pumn mic de leurdă
  • 1 ceapă verde
  • 2 linguri generoase de smântână grasă
  • 2 lingurițe făină de grâu (se poate înlocui cu siguranță cu alte făinuri sau cu amidon)
  • 1 lingură generoasă de făină de migdale
  • Pentru garnitură și servire eu am folosit un pumn mare de bulgur (puteți opta și pentru mei, quinoa sau orez), 1 linguriță de unt, pătrunjel uscat (mergea verde dar nu am mai avut), 1 lingură de ulei vegetal presat la rece și câteva semințe de susan negru
  • Condimente: sare și piper – se omit pentru copiii foarte mici

Cum am procedat:

  • Am condimentat carnea cu sare și piper și am gătit fiecare felie pe grill până când a devenit ușor aurie
  • În paralel am pus într-o tigaie dovlecelul tăiat cubulețe, leurda tăiată fâșii subțiri și ceapa verde tocată la cuțit. Am gătit la foc mic pentru 7-8 minute, adăugând ocazional câte 1 lingură de apă
  • Am transferat carnea peste amestecul de legume, am mai adăugat 100 de ml de apă și am gătit pentru 15 minute, la foc mic, cu capacul pus
  • Când carnea era complet gătită, am pregătit un amestec din făinuri (grâu+migdale), smântână și 4 linguri de apă. Am amestecat bine și am turnat peste carnea cu legume. Amestecând încet și continuu, am mai gătit pentru câteva minute
  • În paralel am fiert bulgurul și l-am scurs. După scurgere l-am amestecat cu unt, ulei și sare
  • Am servit cald, cu pătrunjel uscat și semințe de susan negru (la nevoie se pot omite)

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post