Couscous cu lapte și fructe

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Astăzi ne-am trezit târziu și am avut nevoie de un mic dejun foarte rapid. În plus, aveam o cutie de couscous care își tot aștepta rândul în dulap (cuș cuș clasic, nu pastă făinoasă).

Ingrediente:

  • 1 pumn de cous cous (se poate utiliza și o variantă fără gluten)
  • 150 ml lapte (trebuie să acopere bine couscous-ul; se poate utiliza și lapte vegetal)
  • 1 linguriță unt de cocos
  • Câteva bucăți de fructe (eu am folosit felii de piersică și sferturi de cireșe)
  • Dacă îl doriți mai dulce, câteva picături de miere (+1 an) – la noi nu a fost cazul

Cum am procedat:

  • Am pus couscous-ul în cratiță, l-am acoperit bine cu lapte și l-am pus la fiert. Am lăsat să fiarbă 5 minute la foc mic (5 minute de când începe laptele să fiarbă)
  • După stingerea focului am adăugat untul de cocos, am transferat în farfurie și am decorat cu fructe
  • Puteți să creșteți cantitatea de lapte dacă vă place o textură mai lichidă (se poate adăuga lapte suplimentar inclusiv după stingerea focului)

Poftă bună!

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post