Terci de hrișcă și ovăz cu vanilie și afine

E simplu: la noi în familie nimeni nu preferă hrișca! Pentru că vreau totuși să o includ ocazional în alimentația noastră, o mai folosesc sub formă de fulgi și făină. De data aceasta a ajuns într-un terci.
Ingrediente:
- 35 g fulgi de ovăz fini
- 10 g făină de hrișcă
- 2 lingurițe făină de migdale (se poate înlocui cu alte nuci/semințe măcinate fin)
- 200 ml lapte/lapte vegetal
- Câteva afine
- Un vârf de cuțit de pudră de vanilie
- Opțional: o jumătate de linguriță făină de curmale sau sirop de curmale
Cum am procedat:
- Am pus într-o cratiță fulgii de ovăz, făina de hrișcă, vanilia, făina de curmale și laptele – am gătit la foc mic timp de 5 minute (contorizat de când începe laptele să fiarbă)
- Am transferat amestecul fiert într-un bol, am decorat cu afine și am presărat deasupra făină de migdale