Cookies cu banane și zmeură

Bucătărie în culori

Este o reteta tare simple. uspara si rapida de cookies. Este fara gluten, oua si lactate dar este si versatila, se pot folosi alte fructe in loc de zmeura si alt lapte sau iaurt vegetal in loc de cele folosite de mine. La faina daca nu aveti de sorg se poate inlocui cu cea de mei, teff sau tot ovaz.

Spor la fursecuri sa aveti!

Ingrediente:
 
* 100 gr faina de sorg
* 100 gr faina de ovaz
* 60 gr unt vegan (usor topit)
* 1 banan pasata
* 4 lg lapte de ovaz
* 1 lg iaurt de ovaz
* Jumatate de lgt de praf de copt
* 6-7 buc de zmeura
* 1 lg miere (optional, eu nu am pus)
 
Am amestecat faina de sorg cu cea de ovaz (se pote folosi doar una din ele dar sa fie 200 gr) , cu praful de copt.
Am amestecat banana, untul,iaurtul si laptele.
Am turnat peste faina am amestecat bine apoi am incorporat si bucatile de zmeura si am amestecat usor.
Am lasat aluatul 20 de min la frigider sa fie mai usor de modelat cu mana. (Nu e musai)
Am luat cu lingura aluat, l-am modelat cu mana sa fie rotund si le-am pus in tava tapetata cu hartie de copt.
Au stat la cuptor 20-25 de min la 180 de grade.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post