Mazăre cremoasă

Bucătărie în culori

Aceasta varianta de mazare este tare iubita la noi in casa, este foarte usor de facut si de mancat, o sa vedeti!

Daca sunteti fani marar ca mine puteti chiar sa puneti extra eu as pune mai mult dar sunt singura iubitoare de marar din familie.

Ingrediente

  • 600gr mazare (la borcan am folosit eu)
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • 100 ml smantana lichida
  • 150 ml lapte
  • 2 lgt amidon de porumb
  • Sare
  • Piper
  • 1 lgt condiment belsug de legume de la @Solaris Plant
  • 2 lgt marar tocat (eu am avut congelat)
  • 1 cubulet de unt

Am pus ceapa tocata la inabusit cu o lingura de ulei de masline si putina apa.

Dupa cateva minute am adaugat usturoiul si  am mai lasat 1 min la sotat.

Am adaugat apoi mazarea si apa cat sa o acopere, condimentele si am lasat la fiert la foc mediu 25 de min.

Am amestecat cu un tel laptele cu smantana lichida si amidonul si am pus in oala de mazare amestecand repede.

Am adaugat mararul si am mai lasat pe foc amestecand mereu vreo 3 minute pana a devenit cremoasa.

Dupa ce am oprit am adaugat un cubulet de unt si am amestecat pana s-a topit.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post