Supă de roșii cu tăiței

Bucătărie în culori

Dupa toate mancarurile de sarbatori tare imi era pofta de o supa de rosii acrisoara ca la mama acasa. Este una dintre preferatele mele, imi aminteste de copilarie fiiind una dintre mancarurile pe care nu prea le refuzam niciodata.

Tare m-as bucura sa o incercati!

Ingrediente :
* 1 ceapa
* 1 radacina de patrunjel
* O radacina de pastarnac
* 2 morcovi
* 750 ml bulion (sau suc de rosii, eu am avut bulion de casa)
* 300 gr rosii tocate (eu am avut tocaate cubulete)
* 1 lg ulei de masline
* 1 lg condiment de legume pt supa
* 1 lgt patrunjel uscat
* Sare
* Piper
* 100 gr taitei (eu am folosit fara ou)
Am pus legumele curatate, spalate (dar intregi) in aproximativ 1,7 l de apa, uleiul, rosiile tocate, condimentele si jumatate din cantitatea de bulion si am lasat la fiert.
Dupa vreo 20 de min de fiert la foc mediu am adaugat si restul de bulion, am gustat si am mai completat cu condimente dupa gust.
Am mai lasat la fiert inca 10-15 min duoa care am scos legumele intregi si am adaugat taiteii pe care i-am fiert 4 minute cum scria pe punga.
Am servit cu patrunjel proaspat.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post