Brioșe cu vanilie

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Brioșele acestea au ieșit super pufoase și neașteptat de interesante. Cu siguranță le mai repetăm.

Ingrediente pentru 4 brioșe:

  • 2 ouă medii
  • 2 linguri rase de făină 650
  • 3 lingurițe sirop de curmale
  • 2 lingurițe cremă de cocos topită
  • 1 linguriță rasă de pudră de vanilie

Cum am procedat:

  • Am separat ouăle și am bătut albușurile spumă cu un mixer
  • Am amestecat gălbenușurile de ou cu crema de cocos și siropul de curmale
  • Am turnat amestecul de gălbenușuri peste spuma de albuș și am amestecat cu o spatulă de jos în sus
  • Când gălbenușurile au fost încorporate în spumă, am adăugat făina și pudra de vanilie. Eu trec făina printr-o sită direct deasupra bolului de aluat. Am amestecat de jos în sus până când am reușit să am un amestec uniform și spumos
  • Am pus amestecul în forme de brioșe și am gătit la Ninja, pe funcția bake, la 165 grade timp de 15 minute. Puteți să coaceți și în cuptorul preîncălzit, la aceeași temperatură

Noi am servit brioșele cu iaurt și sos de zmeură cu miere.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post