Terci de ovăz cu ciocolată și fructe

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Astăzi am avut un terci ceva mai festiv, cu ciocolată. Noi am folosit o ciocolată fără zahăr și am obținut un terci foarte apreciat.

Ingrediente:

– 50 g fulgi fini de ovăz

– 200 ml lapte

– 2 pătrățele de ciocolată fără zahăr (aprox 10 g)

– 5-6 buc caju mărunțit fin

– un pumn fructe de pădure

– opțional: 1 linguriță miere/sirop de curmale

Cum am procedat:

– am pus fulgii de ovăz la fiert în lapte și am gătit pentru 5 minute

– după stingerea focului am adăugat ciocolată și am amestecat energic (tot acum puteți să adăugați și mierea sau siropul de curmale). Eu am adăugat tot acum și cajuul hidratat și mărunțit, dar îl puteți pune și direct în bol

– am împărțit terciul în boluri și am decorat cu fructe proaspete

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post