Turtă dulce super-baby

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Înainte de sărbători povesteam cu Andreea că am nevoie de o rețetă de turtă dulce super-baby friendly, zumzăzărica mea având în prezent un meniu fără miere. Mi-a dat zâna bună o rețetă cu miere și a stat pas cu pas cu mine să o modific încât să ajungem la o variantă fără miere. A ieșit genială! La nici câteva zile după Crăciun am mai făcut o porție.

Ingrediente pentru 2 tăvi:

– 320 g făină 650

– 110 g unt nesărat cu 82% grăsime

– 2 linguri mari de iaurt cu 10% grăsime

– 5 linguri mari de sirop de curmale

– 10 linguri de lapte

– 3 lingurițe scorțișoară măcinată Ceylon

– 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu

Cum am procedat:

– am topit untul pe baie de abur (am pus o cratiță cu puțină apă la fiert și deasupra ei am pus într-un bol de inox  untul)

– când untul a fost topit, am luat bolul jos, am adăugat siropul și laptele și am amestecat energic

– separat am amestecat toate ingredientele uscate

– am pus amestecul lichid peste cel uscat și am amestecat bine cu o spatulă și ulterior am adunat tot aluatul într-o bilă (este un aluat moale și destul de lipicios – în cazul în care nu îl puteți aduna frumos într-o bilă, mai adăugați puțin lapte)

– am pus aluatul la frigider pentru 45-60 minute

– după ce a stat la răcit, am întins aluatul în strat de aproximativ 1/2 cm și am decupat în formele dorite

– am copt în tavă tapetată cu hârtie de copt, în cuptorul preîncălzit la 170 grade, pentru aproximativ 10 minute (atenție, se arde foarte ușor, deci stați cu ochii pe cuptor)

– am lăsat să se răcească complet și am depozitat într-un borcan cu 2 felii de mere (tot de la Andreea știu și acest truc ❤️)

 

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post