Maioneză fără ou

Bucătărie în culori

De cand cu alergiile Larei m-am obisnuit sa fac maioneza fara ou si trebuie sa recunosc ca imi place mai mult varianta aceasta, se face  mai usor, mergi la sigur cu ea, nu am patit se se taie vreodata si este ok si pentru copilasi.

Se poate face si in varianta vegana dar trebuie sa folositi un lapte vegetal mai gras.

Ingrediente :

* 70 ml lapte (Daca vreti sa faceti o varianta vegana trebuie folosit un lapte vegetal mai gras)
* 160 ml ulei
* 1 lgt zeama de lamaie
* 1 lgt mustar
* Sare
* Piper

Se pun toate ingredientele in recipientul mai lung al unui blender vertical apoi bagam blenderul, pornim la viteza maxima si lasam sa mixeze pana se ingroasa compozitia apoi ridicam blenderul si mai pasam.

Daca vreti sa fie mai multa sau pare ca nu e suficient de tare se mai poate adauga extra ulei (10-20 ml) apoi bagam iar blenderul.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post